Juharszirupos csokis diós tekercs
Hozzávalók:
45 dkg liszt
1/2 teáskanál fahéj
6 dkg vaj
6 dkg cukor
1 csomag szárított élesztő
1 tojás
120 ml víz
60 ml tej
3 evőkanál juharszirup
Töltelékhez:
3 evőkanál olvasztott vaj
8 dkg cukor
20 dkg csoki (reszelve vagy apró darabokban)
18 dkg dió
Összekeverjük a lisztet a fahéjjal és az élesztővel. Alaposan összekeverjük a cukrot a tojássárgájával és a vajjal. Egy nagyobb edényben összekeverjük a fehérjét a vízzel és a tejjel, majd ebbe öntjük a lisztes és a tejes keverékeket. Lágy tésztát gyúrunk belőle és egy kb 30x40 centis téglalapot nyújtsunk ki. Kenjük meg olvasztott vajjal, szórjuk rá a cukrot, a csokireszeléket majd a diót. Tekerjük fel a tésztát a hosszabik szélétől kezdve és 12 egyforma vastag szeletre vágjuk fel. Kivajazott tortaformába illesszük egymás mellé a szeleteket, takarjuk le és másfél óráig pihentessük meleg helyen. A letelt idő után előmelegített sütőbe tegyük és 30-35 percig süssük, míg aranybarna lesz. Amíg meleg kenjük meg juharsziruppal.
Isteni és látványnak sem utolsó! |