Csokis marcipános apróka
Hozzávalók:
22 dkg vaj
22 dkg cukor
1 tojás
30 dkg liszt
3 dkg kakaó
20 dkg marcipán
A vajat és a cukrot krémesre keverjük, majd hozzáadjuk az előzőleg felvert tojást. Adjuk hozzá a lisztet, a kakaót és alaposan keverjük össze az egészet, majd gyúrjuk belőle puha tésztát. Ezt felezzük meg és az egyik felét nyújtsuk ki fél centi vastagra. Egy 5 cm átmérőjű formával kb. 36 darab mintát vágjunk ki. A marcipánból is vágjunk 36 egyenlő szeletet, formázzunk belőle lapos golyókat és tegyünk 1-1 darabot a formázott minták közepére. Nyújtsuk ki a tészta másik felét, vágjunk ki 36 formát és illesszük a marcipános lapokra. Kivajazott tepsiben 10-15 percig süssük, amíg a tészta megemelkedik.
Megjegyzés: Olvasztott fehércsokival párszor átvonalazva prímán feldobható!

Barna ufó-utánzatok.... |