Almafelfújt-angol módra 
 
  
  
  
 
   
 
Hozzávalók:   
  
  
  
4-5 alma  
  
  
15 dkg cukor  
  
  
1 kávéskanál fahéj  
  
  
10 dkg liszt  
  
  
15 dkg vaj  
  
  
 
8 dkg dió  
  
 
  
  
 
  
  
  
Az almákat meghámozzuk és kb 3 centis szeletekre vágjuk. A darabokat összekeverjük 10 deka cukorral, a fahéjjal és tűzálló edénybe tesszük. A lisztet, a diót és a vajat összemorzsoljuk, hozzákeverjuk a maradék cukrot és ezt a morzsalékot az almadarabokra szórjuk. Előmelegített sütöben, közepes tűzön kb fél óráig sütjük.  
 
  
 
 
  
 
 Tejszínhabbal isteni! 
 
  
  
 
  
  
 
   
 
  
 
  
  
 
Megjegyzés: 
 
 
 
Egyszerűbben is készítik. Elhagyható a dió és a fahéj...de akkor mitől lesz karácsonyos??   |