Rumos-diós szaloncukor
Hozzávalók:
0,5 kg cukor,
1,5 deci víz,
5 dkg vaj,
10 dkg étcsokoládé,
10 dkg darált keksz,
20 dkg darált dió,
1 narancs héja
1 dl rum(vagy aroma)
A cukrot tegyük fel a vízzel forrni 8-10 percig. A vége felé csöpögtessünk egy tányérra a masszából. Ha egyben marad, akkor jó! Tegyük félre hűlni (közben kifehéredik), de időnként keverjük meg. Amint összesűrűsödik adjuk hozzá a vajat és a csokit. Hosszan pihentessük(legjobb egy éjjen át). Keverjük hozzá a kekszet, a diót és a narancs héjját, a rumot, majd jól gyúrjuk át! Formázzuk kedvünk szerint és tegyük rojtozott végű papírocskákba!
Hozzátenném, hogy a rum elhagyható. Igaz akkor nem rumos diós, de van aki úgy szereti! 
|